Byens Forlag er stiftet i 2009 med ambitionen om at skabe et levende og innovativt forlag, der både tør satse på snævre, spøjse titler og kommercielle udgivelser, og som samtidig vil bryde med den gængse måde, bøger formidles og sælges på.

Forlagets initiativtager er journalist Thomas Aagaard Skovmand, der som forfatter også har begået spændingsromanerne Skyerne over Vesterbro, Hvad skete der dén nat? og Mågejægeren. Sidstnævnte er skrevet live via storskærm foran de rejsende i Københavns Lufthavn.

Læs videre om, hvad der gennem tiden ellers har gjort Byens Forlag til Byens Forlag:

Udgivelser

Byens Forlag satser på romaner, krimier, temabøger og bøger for børn og unge. Der udgives også få digte og af og til bøger inden for en særlig niche.

Forlaget har stået bag novellesamlinger som Skærm og Terror i København, der er blevet til efter konkurrencer, hvor alle kunne bidrage. Og der er lavet digte skrevet ud fra tabte indkøbssedler og et værk om en kiosk på Vesterbro med bidrag fra stedets kunder. Af mere kommercielle titler har forlaget haft stor succes med bogen Alt om vinyl.

Events

Det skal være sjovt og vedkommende at møde en forfatter og høre om en bog. Derfor har Byens Forlag arrangeret oplæsninger i kældre, i en fængselscelle, på et toilet i Illum, fra et kirketårn, fra disken i en kiosk, fra en stige, fra bagagerummet af en Trabant, ind ad folks brevsprækker og i deres soveværelser, hvor forfatterne mødte op iklædt nattøj. Et år kunne man sågar få en forfatter i julegave. I vores bogcaféer har vi selvfølgelig også holdt masser af receptioner og oplæsninger gennem tiden.

Bogcafeer

I 2012 åbnede Byens Forlag en pop up-bogcafe i Ørestad, mens der blev lavet en beboerskabt bog om den københavnske bydel. Formålet var at afprøve et alternativt arbejdssted, hvor forlaget I stedet for at gemme sig på et traditionelt kontor kunne interagere med byen omkring sig. Det viste sig i den grad at fungere, så siden da er der etableret faste bogcafeer med redaktioner i København, Århus og Vejle. Her markedsfører forlaget sig selv og sine bøger i gadeplan og lader bogcafeerne være afslappet mødested mellem redaktører, forfattere og læsere. Og for at minde gæsterne om, at de rent faktisk befinder sig på et forlag, kan de få et digt læst højt til deres kaffe eller selv skrive et på toiletvæggen.

I dag

I dag består Byens Forlag af tre redaktioner og beskæftiger fast 12 medarbejdere. Forlaget udgiver 50-70 bøger om året og favner fortsat både det smalle og det populære, de garvede og de uprøvede.

Indkøbskurv
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få 15 % rabat på dit næste køb i vores webshop. Vi sender dig ikke mere end én mail om måneden, og du får som abonnent nyheder, indblik og gode tilbud.