Hvad skete der den nat?

DKK 199,00

Om bogen:
På vej hjem fra Jylland drejer 35-årige Martin ind i sin fynske barndomsby for at lægge blomster ved forældrenes grav. Her møder han graverens medhjælper, der afslører mystiske detaljer om et 20 år gammelt dødsfald.

Kategori:

Beskrivelse

hvad-skete-cover

Hvad skete der den nat?
Af Thomas Aagaard Skovmand

Om bogen:
På vej hjem fra Jylland drejer 35-årige Martin ind i sin fynske barndomsby for at lægge blomster ved forældrenes grav. Her møder han graverens medhjælper, der afslører mystiske detaljer om et 20 år gammelt dødsfald. Og pludselig befinder Martin sig i en hektisk søgen efter sandheden om, hvad der hændte den aften i 1985, da to 14-årige drenge iført gulerodsbukser, Lacoste-krokodille på trøjen og Nik Kershaw-hår tog til fest i byens hal.
Hvad skete der den nat? er en roman om at vende tilbage til sine rødder og de oplevelser, vi alle bærer rundt på, fra dengang, alt var nyt og uprøvet.

De første læseres reaktioner:
“Et velskrevet og let fordøjeligt drama, der samtidig giver et godt billede af, hvordan det var at være ung i 1980’erne.”
– Heiko Damsbo, Frederiksberg C

“En dejlig, god fortælling, som også går hen og bliver en smule neglebidende til sidst.”
– Anette Andreasen, København Ø

“Et deja-vu tilbage til provinsens halballer i 1980’erne fortalt i et hæsblæsende tempo.”
– Ulrich Rishøj, Ejby

Uddrag:
Pludselig brager døren til Ullerslev Pub op, og ind vælter en hel flok. Forrest går en lille, fitnesstrænet fyr i brune arbejdsbukser, den slags, hvor der er stropper, så alverdens værktøj kan hænge i dem. I ansigtet skyder fuldskæg frem og på begge arme tatoveringer, som en kort og stram T-shirt gør synlige. Hans alder er umiddelbart umulig at bedømme, men den tyggegummityggende blondine ved hans side kan ikke være en dag over 20. Bag de to kommer yderligere tre fyre og to piger. Jeg genkender ikke nogen af dem, men Claus vipper med hovedet i en hilsen, da de går mod baren, hvor bartenderen allerede er i gang med at knappe øl op, inden de har bestilt. Jeg vender min opmærksomhed mod Claus og venter på, han skal fortælle. Jeg har nikket til, at jeg ikke vil sige noget, så da han er helt tavs, kigger jeg uforstående på ham.
“Ikke lige nu,” halvt hvisker han ud af flaskens munding, mens han bunder resten af sin øl.
Hans øjne flakker rundt bag mig, og inden jeg når at vende mig om, lyder en stemme hen over vores bord:
“Hvem er det dog, du sidder sammen med der, Claus? Synes, han virker bekendt.”

I medierne:
“Et udmærket generationsportræt og en krimi, der forsøger at overrumple læseren…”
– Weekendavisen

“Skovmand skriver godt og lydefrit.”
– Fyens Stiftstidende

Interview på TV2 Fyn:
Forfatter i studiet

Interview i Fyens Stiftstidende:
Rejs tilbage til 80’ernes Ullerslev

Interview i Lokalavisen Nyborg:
Tilbage i Ullerslev

200 sider

Du kunne også være interesseret i...