Praktik hos Byens Forlag

Vil du gerne i praktik på et forlag? På Byens Forlag søger vi jævnligt praktikanter. Derfor har vi her på siden samlet al den information, der er relevant for praktiksøgende.

Hvad kan vi tilbyde praktikanter?

Som praktikant hos Byens Forlag kan man få et godt indblik i, hvordan livet er på et forlag. Man får en god indsigt i alle de forskellige opgaver, der skal løses, før et ufærdigt manuskript bliver til en færdig bog. Det indebærer blandt andet følgende opgaver:

  • Vurdering af manuskripter
  • Redigering
  • Korrektur
  • Salg
  • PR og pressearbejde
  • Bogevents

Praktikanter er ligesom faste medarbejdere tilknyttet en af vores bogcaféer, der ligger i Vejle, København og Aarhus. Her vil man være en del af vagtplanen og møde læsere, forfattere og kaffedrikkende gæster.

Vi er heller ikke bange for at give praktikanter ansvar for egne projekter. Så hvis man har en god idé eller noget særligt, man gerne vil prøve af under praktikopholdet, er vi lydhøre.

Vi er desuden meget fleksible, og en stor del af tiden, man bruger på praktikopholdet, kan disponeres frit.

Kort sagt kan man som praktikant på forlaget få en rigtig god indføring i bøgernes verden, og man får god mulighed for at blive afklaret med, om denne verden er det rette sted for en.

Hvem kan komme i praktik hos os?

Lige nu har vi desværre ikke mulighed for at have skoleelever i erhvervspraktik. Typisk er vores praktikanter studerende eller ledige, der gerne vil have praktisk erhvervserfaring. vi har ingen specifikke krav til uddannelse eller alder.

Det allervigtigste er, at man er motiveret. At man har lyst til at være hos os og til at være med til at lave bøger. Vi er selv – naturligvis – vilde med bøger og sprog, så det er en fordel, hvis man har lignende interesser som praktikant.

Man kan være studerende og komme i praktik som led i ens uddannelse. Vi har ofte praktikanter fra litteraturstudier, dansk eller engelsk, men det er ikke afgørende for os, hvor man kommer fra, og hvilken baggrund man har.

Vi har også jævnligt praktikanter fra kommunikations-, grafik- og designfaglige uddannelser. Det hænger ofte sammen med, at der på et forlag er rigtig meget arbejde i at fortælle om det, vi laver, og i at lave bogomslag, plakater, bogmærker osv., som kræver grafiske evner.

Hvis man er studerende og gerne vil i akademisk praktik, vil vi aftale et ugentligt timetal, som levner plads til, at man kan passe eventuelle studier og studiejobs, man måtte have ved siden af. Dog er det vores klare anbefaling, at man ikke har for mange andre ting i kalenderen, mens man er i praktik.

Det er også en mulighed at blive akademisk praktikant hen over en sommer.

Endelig har man også mulighed for at komme i virksomhedspraktik som ledig.

Hvornår kan man komme i praktik?

Vi har åbninger for praktikanter året rundt. Selve praktikopholdet kan vare kortere eller længere tid, men man får mest ud af et praktikophold, hvis man har mulighed for at være hos os i minimum et par måneder.

Kort ansøgning, cv og eventuelle spørgsmål sendes til Thomas Aagaard Skovmand på thomas@byensforlag.dk.

Indkøbskurv
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få 15 % rabat på dit næste køb i vores webshop. Vi sender dig ikke mere end én mail om måneden, og du får som abonnent nyheder, indblik og gode tilbud.