Praktik hos Byens Forlag

På Byens Forlag søger vi jævnligt praktikanter. Derfor har vi her på siden samlet al den information, der er relevant for praktiksøgende.

Hvad kan vi tilbyde praktikanter?

Som praktikant kan man få et godt indblik i, hvordan livet er på et forlag. Man får indsigt i alle de forskellige opgaver, der skal løses, før et ufærdigt manuskript bliver til en færdig bog. Det indebærer blandt andet:  

  • Vurdering af manuskripter
  • Redigering
  • Korrektur
  • Salg
  • Pressearbejde og SoMe
  • Bogevents

Praktikanter er ligesom faste medarbejdere tilknyttet en af vores bogcaféer i Vejle, København og Aarhus. Her vil man være en del af dagligdagen og møde læsere, forfattere og kaffedrikkende gæster.

Vi er meget fleksible, og en stor del af tiden, man bruger på praktikopholdet, kan disponeres frit. Vi er heller ikke bange for at give praktikanter ansvar for egne projekter. Så hvis man har en god idé eller noget særligt, man gerne vil prøve af under praktikopholdet, er vi lydhøre.

Kort sagt kan man som praktikant på forlaget få en rigtig god indføring i bøgernes verden og blive afklaret med, om denne verden er det rette sted for en.

line bang jensen askur skaalum praktik byens forlag

Kort ansøgning, cv og eventuelle spørgsmål sendes til Thomas Aagaard Skovmand på thomas@byensforlag.dk.

Hvem kan komme i praktik hos os?

Typisk er vores praktikanter studerende eller ledige, der gerne vil have praktisk erhvervserfaring. Vi har ingen specifikke krav til uddannelse eller alder.

Det allervigtigste er, at man er motiveret. At man har lyst til at være hos os og til at være med til at lave bøger. Vi er selv – naturligvis – vilde med bøger og sprog, så det er en fordel, hvis man har lignende interesser som praktikant.

Vi har ofte praktikanter fra litteraturstudier, dansk eller engelsk, men det er ikke afgørende for os, hvor man kommer fra, og hvilken baggrund man har. Vi har også jævnligt praktikanter fra kommunikations-, grafik- og designfaglige uddannelser. For på et forlag er der rigtig meget arbejde i at fortælle om det, vi laver, og i at lave bogomslag, plakater, bogmærker osv., som kræver grafiske evner.

Hvis man er studerende og gerne vil i akademisk praktik, vil vi aftale et ugentligt timetal, som levner plads til, at man kan passe eventuelle studier og studiejobs, man måtte have ved siden af. Dog er det vores klare anbefaling, at man ikke har for mange andre ting i kalenderen, mens man er i praktik.

Det er også en mulighed at blive akademisk praktikant hen over en sommer.

Lige nu har vi desværre ikke mulighed for at have skoleelever i erhvervspraktik. 

Indkøbskurv
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få 15 % rabat på dit næste køb i vores webshop. Vi sender dig ikke mere end én mail om måneden, og du får som abonnent nyheder, indblik og gode tilbud.