Vil du udgive hos os?

Hvad skal du sende?

  • En kort, skarp beskrivelse af din bog – hvad den omhandler, hvorfor den er vigtig, og hvem den er henvendt til.
  • Lidt om dig selv og din baggrund.
  • Dit manus

Send til manuskript@byensforlag.dk

Hvad er vi særligt interesserede i?

Nonfiction-bøger med den gode fortælling i centrum. Fortællinger, der oplyser, underholder, provokerer og fanger læseren fra første side. Om emnet er samfundsforhold, politik, sport, kultur, historie el.lign. er ikke så vigtigt, så længe historien har fremdrift og er velfortalt.

Vi udgiver også en bred vifte af skønlitteratur, men her er markedet noget sværere, og nøglehullet derfor tilsvarende mindre. 

Reol med bøger fra Byens Forlag i Aarhus.

Hvornår hører du fra os?

Vi kvitterer for modtagelse (tjek evt. din spammappe). Hvis vi finder dit forslag egnet til udgivelse, hører du som regel fra os inden for 2-6 uger.

I travle perioder kan der dog gå længere. For vi er et forlag med en hverdag, der byder på mangeartede opgaver. Ikke blot vurdering af bøger, men også redigering, bogdesign, markedsføring, pressearbejde, salg, distribution, bogholderi, bogcafédrift og meget mere.

Da vi får rigtig meget tilsendt, kan vi desværre ikke tilbyde feedback eller at svare alle.

Hvad er typiske årsager til, at vi afviser en bog?

  • Vi har tidligere udgivet en lignende bog eller har en på vej.
  • Din skrivestil matcher ikke genren eller falder ikke i vores smag.
  • Vi tror ikke på bogens kommercielle potentiale.
  • Vi har ikke tid og kræfter til at sikre den kvalitet i redigering, opsætning og markedsføring, som bogen kræver.

Selvom vi ikke bider på, kan din bog sagtens blive en succes et andet sted. Der er mange forlag med andre smagsløg, fokusområder og budgetter end os, så giv ikke op. Masser af kendte forfattere begyndte deres karriere med det ene afslag efter det andet.

Capuccino på stak af bøger i Byens Forlags bogcafe

Gode eksempler på vores nonfiction-udgivelser:

Bodega Blues – en slingrende, men grundigt researchet pilgrimsvandring fra det ene kultklassiske Vesterbro-værtshus til det næste: troldspejle for samfundsudviklingen, reservater for et etnodansk proletariat og kulturhistoriske landemærker i egen ret.

Uro’erne kommer! – historien om den mest kontroversielle enhed i det københavnske politivæsen nogensinde. En bog fyldt med røverhistorier, fortalt i en mundtlig og højst underholdende stil af en række tidligere urobetjente.

Halvguderne – en fascinerende kulturhistorisk fortælling om de øjeblikke, der definerer den særlige italienske fodboldmentalitet, calcio.

Alt om vinyl – en 284 sider lang kærlighedserklæring til det analoge format og alle de sære, spøjse og fantastiske anekdoter, der knytter sig til det, spækket med hundredvis af flotte farvefotos og krydret med interviews med en lang række danske pladeentusiaster.

Børnebøger/billedbøger

Her er det en klar fordel, hvis du kan medsende illustrationer – enten fordi du selv laver dem, eller du har allieret dig med en, der kan.

Skal du bidrage til markedsføringen?

Ja. Langt de fleste bøger skal hjælpes på vej med en ihærdig presse- og markedsføringsindsats. Du skal være villig til at stille op til interviews med pressen, bogsignering hos boghandlere og til især at sprede ordet om din bog på dine egne sociale medier. Det er ikke et krav, at du har tusindvis af følgere på Instagram eller et stort netværk, men det er heller ikke en ulempe.

Indkøbskurv
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få 15 % rabat på dit næste køb i vores webshop. Vi sender dig ikke mere end én mail om måneden, og du får som abonnent nyheder, indblik og gode tilbud.