Q&A: For Line bekræftede praktikopholdet noget, hun i forvejen havde på fornemmelsen: Drømmejobbet er på et forlag.

line bang jensen praktikant byens forlag 2022
Hvorfor søgte du praktik på et forlag?
‒ Bøger og forlagsverdenen har altid interesseret mig, så jeg søgte praktik hos Byens Forlag for at få et indblik i, hvordan det i virkeligheden er. Drømmejobbet er stadig på et forlag. Det er lige mig. Men jeg vil gerne være i en funktion, hvor jeg også kan bruge mine engelsk-kompetencer.
Hvad har du arbejdet med på forlaget?
‒ Jeg har arbejdet med vurdering af manuskripter, redigering, korrektur, salg, presse og pr, grafisk opsætning af bøger, sociale medier foruden at lave kaffe i forlagets bogcafé. Desuden var jeg med, da forlaget deltog på Bogforum.
‒ Det har været forskellige bøger, jeg har arbejdet med. Til både børn og voksne.
‒ På studiet går vi meget analytisk til bøgerne. Det har jeg kunnet bruge på forlaget til at forstå, hvorfor forfatteren har gjort det ene eller det andet. På studiet er det rigtig meget klassikere, vi beskæftiger os med, og det har været noget ganske andet på forlaget, der kun udgiver helt nye bøger.
Hvad har været sjovt?
Bogforum var hyggeligt, men også stressende. Jeg stod meget i forlagets stand og var bindeled mellem forlag og forfattere. Det var fedt at få sat ansigt på dem, jeg ellers kun havde mailet med. Og også bare fedt at være med til bøgernes største fest.
‒ Desuden var det var et godt sammenhold, vi havde, på forlaget. Det nød jeg virkelig godt af.
‒ Jeg vil også nævne korrekturlæsning. Jeg synes, det er rigtig fedt bare at sidde med et manuskript og nørkle med den grammatiske mening.

praktikant byens forlag line bang jensen 2022

Hvad har været svært?
‒ Man skal kunne strukturere sin egen tid, for der er ikke nogen faste arbejdstider, man skal arbejde inden for. Jeg er meget aftenarbejder, så det har ”ødelagt” en del aftener for mig. Samtidig kan det være svært ikke at tjekke mails om aftenen, hvis der nu skulle ligge et eller andet.
‒ Nogle af mine veninder har været praktik i virksomheder, hvor man arbejder på en lille opgave, som man så skal have godkendt, før man fortsætter. Sådan var det ikke for mig. På forlaget bliver man kastet mere ud i opgaverne.
‒ Når man har cafevagten, kan det være svært at redigere et manuskript. Det kræver nemlig, at man koncentrerer sig 100 procent om det. Men det er også et spørgsmål om, hvem man er – hvordan man arbejder bedst.
‒ Som praktikant er man også med til at ringe til boghandlere og sælge bøger. Det var ikke min yndlingsopgave, må jeg sige. Jeg har haft en angst for telefoner. Men jeg vidste, det var en del af pakken, og jeg klarede mig igennem alligevel.

line bang jensen praktikant byens forlag 2022

Hvad har du lært?
‒ Jeg har lært at arbejde kritisk med tekster, jeg læser.
‒ Jeg er blevet bevidst om alle de valg, der ligger bag en færdig bog. For det kræver jo virkelig meget, før et manuskript er klar til at blive udgivet som bog. Hvad skal skæres fra? Skal der titler på kapitlerne? Hvilke tegn skal der bruges til at indikere dialog? Og så videre. Jeg tænker over, hvilken stil forfatteren af en given bog har prøvet at ramme.
‒ Når man laver en bog, er der virkelig mange valg at træffe, men det tænker man ikke over som almindelig læser.
Hvad er dit råd til andre, der søger praktik på Byens Forlag?
‒ Det er en god ide ikke at have for mange andre forpligtelser, hvis man gerne vil have meget ud af sit praktikforløb. Man får mange opgaver, og man skal kunne bevare overblikket. Og selv sige fra, hvis det kræver for meget af ens tid.

[addtoany]

Indkøbskurv
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få 15 % rabat på dit næste køb i vores webshop. Vi sender dig ikke mere end én mail om måneden, og du får som abonnent nyheder, indblik og gode tilbud.