Lars ” Charlie” Mortensen (født Højland Mortensen) er kendt som farverig frontfigur for Jelling Musikfestival gennem 33 år.

Lars kom til verden i Vejle i 1958.  Senere flyttede familien til Ødsted. Han tog realeksamen fra Egtved Skole, og herfra kom han på Søfartsskole i Sønderborg. Senere tog han HF-eksamen fra Rødkilde Gymnasium i Vejle. Soldatertiden tilbragte Charlie i Marinen.

I 1979 startede han på lærerseminariet i Jelling, hvorfra han afsluttede i 1983. Efter enkelte lærerjobs blev han i 1988 ansat i Fredericia, hvor han startede ”Idræt i Dagtimerne" og senere Fredericia Idrætsdaghøjskole, hvor han var forstander. I 1989 var han medstifter af Jelling Musikfestival, der blev hans livsværk.

I 2022 overlod han styringen til yngre kræfter, og nu bruges tiden på foredrag, langturssejlads og musik, men også med gode råd til arvtagerne på festivalen.

Lars ”Charlie” Mortensen har via sit arbejde med Jelling Musikfestival modtaget flere priser:

1991: Jelling Kommunes Kulturpris (Festival Komiteen)
2011: Vejle Kommunes Kulturpris
2011: Den Bosniske Ambassadørs – Taknemligheds pris
2015: Åbenhedsprisen – Vejle Amts Folkeblad
2019: Dansk Lives Ærespris /Årets Gunnar
2022: Buisness Vejles Købmandspris
2022: Mayors-Choice -prisen, Vejle

Bøger af Lars "Charlie" Mortensen:

Indkøbskurv
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få 15 % rabat på dit næste køb i vores webshop. Vi sender dig ikke mere end én mail om måneden, og du får som abonnent nyheder, indblik og gode tilbud.