Vestbyens stemme

DKK 349,00

Fotoessay af Jonas Normann

Neden for Vejles bakker
mellem Omløbsåen mod øst,
Vejledalen mod vest,
Jellingvej mod nord
og Sønder­åen mod syd
ligger det gamle arbejder­kvarter Vestbyen
og er i 2018 stadig et vidnesbyrd
om arbejderklassens historie, liv og levned.

ISBN: 9788793758070
Udgivelse: 6/11/2018
Sidetal: 200
Pris: 349,95

Kategorier: ,

Beskrivelse

Vestbyen er Vejles gamle arbejderkvarter og er den eneste bydel i Vejle, der endnu ikke er blevet rigtigt ramt af den store byfornyelse og modernisering. Selv om der har været udvikling i Vestbyen igennem de sidste 100 år, er det gået langsommere end i det øvrige Vejle. Dog mærker man i 2018, at noget rører på sig. De gamle fabrikker bliver revet ned, og der spekuleres i nye byggerier og bydele. Når der i disse dage tales om vigtigheden af resiliens pga. klimaforandringer, nævnes bl.a. Vestbyen som et af de områder i Vejle med størst potentiale for opbygning af yderligere kapacitet. Området rummer almene boliger, Spinderihallerne, Fab Lab, Byhaverne, kolonihaveforening og meget andet. Alt sammen noget, der bidrager til Vestbyens særegenhed og særlige stemning.

Jeg har selv haft bopæl i Vestbyen de sidste 10 år og boede som barn hver anden weekend i Haraldsgade hos min far, da han flyttede fra København til Vejle. Min mor bor i dag i et lille hus i området omkring naturstiens start ved Vestbanevej. Jeg har min virksomhed i Vestbyen og føler mig godt tilpas i dette skæve og karakterfulde kvarter.

Vestbyen er en bydel, hvor der er plads til forskellighed og mangfoldighed, og samtidig et sted med stærke arbejdertraditioner langt tilbage i historien, som binder mennesker sammen på en særlig måde. Denne bog er et øjebliksbillede på, hvordan jeg som fotograf anno 2018 oplever Vestbyen, der rummer tusindvis af smukke, tragiske, rørende og sjove fortællinger om rigtige mennesker, der – som alle andre – lever deres liv på bedste vis med de kort, de har fået på hånden.

Jonas Normann, Vejle, oktober 2018

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “Vestbyens stemme”

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *