Under Kastanjetræet – 1940’ernes farvel til bondesamfundet

DKK 299,00

af Aksel Hundslev

Fortællingen om et landsbysamfund i 1940’erne – før stokroserne visnede, strå­tagene forsvandt fra de gamle bindingsværksgårde, og en lille, grå Ferguson-­traktor indvarslede nye tider.
Beskrevet af en, der som bondedreng ­oplevede det sidste årti, før de danske landsbyer med revolutionær styrke ændredes fra hundredårig stilstand til dynamisk udvikling.

»Fremragende læsning«
– Fyens Stiftidende ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

»Et imponerende arbejde og en imponerende hukommelse … Interessant indblik i livet på landet«
– Litteratursiden

Under Kastanjetræet
1. udgave, 1. oplag
ISBN 9788793628960

Hæftet, 140 x 220 x 35 mm
500 sider,
299 kr
Udk. 20. september 2018
Redaktion: Marie Lerche
Omslagsillustration: Carolyn Hundslev 

Grafisk tilrettelæggelse: Rolf Skov Madsen

Kategori:

Beskrivelse

Aksel Hundslev er født i 1937 på en fynsk bondegård og oprindelig uddannet i landbruget, før han efter studieår i Danmark og England blev uddannet som journalist. Gennem et langt liv i dansk presse har han haft ledende såvel som mere ydmyge stillinger på dagblade og i Danmarks Radio. Som pensionist er han foredragsholder, kronikør og klummeskribent, har indlæst 191 lydbøger og med denne bog haft forfatterdebut – som 81-årig!


“Jeg blev sidste led i slægtskæden af ejere – og var ham, som lukkede og slukkede for familiens gennem århundreder jordbundne, stillestående bondetilværelse bygget på traditioner. Jeg blev en lillebitte brik i det spil, der med syvmileskridt ændrede dansk landsbyliv. Nogle af de store paradigmeskift med brud i de vante mønstre ser man ikke i samtiden. Derfor lagde landsbyens beboere ikke mærke til, at deres liv var på vej til at blive voldsomt ændret. Ofte hørte jeg dem sige: ”Nu kan de da ikke finde på mere nymodens!” Men det kunne ”de”! Og det fik katastro­fale følger for det landsbysamfund, som levede under landsbyens højeste punkt, kastanje­træet på min fødegård.”

– Aksel Hundslev, Under Kastanjetræet

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “Under Kastanjetræet – 1940’ernes farvel til bondesamfundet”

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *