Se dig for

(1 kundeanmeldelse)

DKK 299,00

af Christina Bruun Olsson

Lægger du mærke til det hjerteformede, lysegrønne blad, når du står midt i en skov med tusindvis af træer, dufte og lyde? Måske ikke – og det er forståeligt. Hvert sekund bliver du bombarderet med mange millioner indtryk, så det meste når du slet ikke at forholde dig til.

Men hvis du gerne vil have gavn af flere af de mange ubevidste visuelle registreringer, er der håb. Din hjerne bearbejder nemlig visuelle indtryk meget hurtigere end f.eks. tekst, og med øvelse kan du træne din betragtningsevne, så den bliver knivskarp. Alle kan lære at blive en god betragter, hvad enten de er 1 eller 100 år.

Denne bog giver dig tip til at betragte din hverdag med fokus på bl.a. former, farver, motiver og situationer. Den er læst på et par timer, men fyldt med inspiration og udfordringer til resten af dit liv.

Se dig for
1. udgave, 1. oplag
ISBN 9788793758612

Udgivelse: 05/07/2019
388 sider / 299 kr
Tekst, fotos og layout:
Christina Bruun Olsson

Kategorier: ,

Beskrivelse

Se dig for_Christina Bruun Olsson

Foto: Mads Lundby

SE DIG FOR OG BLIV EN BEDRE BETRAGTER

Der er stor forskel på at høre og bevidst at lytte, og den samme store forskel er der på at se og betragte. ”Man kan ikke se skoven for bare træer”– sådan lyder et velkendt og meget rammende ordsprog. For spørgsmålet er, om du lægger mærke til det enkelte træ’s struktur i barken, dets skæve hældning, lyset gennem trækronen, skyggens form, den lysegrønne nuance på det nyudsprungne blad osv?

Du bliver bombarderet med mange millioner indtryk i sekundet, så nogle af dem må naturligvis gå din opmærksomhed forbi. Men hvis du gerne vil have gavn af flere af de mange ubevidste visuelle registreringer i løbet af din dag, er der håb. Din hjerne bearbejder nemlig visuelle indtryk hurtigere end f.eks. tekst, og det er faktisk muligt at træne din evne i at betragte, så den bliver knivskarp. Beslut dig først og fremmest for et emne eller et motiv, som du vil fokusere på, for når du bevidst har valgt det, er der stor chance for, at du også får øje på det. Giv dig selv små opgaver i løbet af dagen, for øvelse gør mester, og alle kan lære det, hvad enten de er 1 eller 100 år.

Denne bog hjælper dig til at betragte din hverdag med fokus på bl.a. former, farver, motiver og situationer. Der er i alt 100 forslag til visuelle emner, som du kan starte med at øve dig på. Læs den kronologisk, hop rundt mellem emnerne, der henvises til som et lille nummer i teksten, eller slå op på en tilfældig side og få inspiration til en daglig udfordring. Inden længe vil du måske supplere med dine egne yndlingsemner.

Når du går i gang, så alliér dig med Pippi Langstrømpes citat: ”Det har jeg aldrig gjort før, så det klarer jeg helt sikkert”. Med en nysgerrig indstilling får du nemlig øje på mange visuelle skatte, store som små, sjældne som helt banale almindeligheder. Du kan udføre disciplinen som observatør / iagttager / betragter / snager / undersøger i selskab med dig selv eller sammen med andre; en ven, familien, skolen eller arbejdet. Det er underordnet, om du fanger motivet med dit blik eller med en kameralinse. Jeg er selv en uhelbredelig motiv­samler og ligger inde med store mængder billeder i mine private gemmer, på Facebook og på Instagram, på min blog samt nu også i bogen her. Jeg håber, at de vil inspirere dig.

Bogen kan læses på et par timer, men den er fyldt med inspiration og udfordringer til resten af dit liv. Din hverdag vil ikke være den samme, efter at du er kommet i gang med livet som betragter, for det er en underholdende og vanedannende disciplin.

God fornøjelse med dit fornyede og forstærkede syn.

Christina Bruun Olsson, forord til SE DIG FOR

1 anmeldelse af Se dig for

  1. Mads Lundby

    En fantastisk bog, der har gjort mig bedre til at se underlige, sjove detaljer i min hverdag.

Tilføj en anmeldelse af varen

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du kunne også være interesseret i...