Pixie lever stadig

Af
Ryd
, ,

Anmeldelser


 • Politiken

  »Årets hidtil bedste ungdomsbog.«

 • Jyllands-Posten

  »… en modig og sårbar fortælling om, at sabbatåret ikke altid byder på den frihed, man havde drømt om.«

 • Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

  Om forfatteren


  Sofie Riis Endahl (f. 2000) ­debuterede som syttenårig med den anmelderroste Sindstequila (2017). Herefter fulgte ungdomsromanerne Øjebliksbilleder (2018), Efterskælv (2019), Smuk, smukkere, smukkest (2019) og chatromanen Undskyld, men jeg har ingen andre steder at gå hen (2020), som alle foregår i samme gymnasieunivers. Med sine bøger håber hun at tegne et tidsbillede af sin egen generation, der som de allerførste skal finde sig selv mellem to verdener: den digitale og den virkelige. Pixie lever stadig fra 2021 er hendes sjette ungdomsroman. Til daglig læser hun machine learning og datavidenskab på Københavns Universitet. Foto: Liselotte Mengel

  Beskrivelse


  Først var der bare stræber-Emma. Men inden i hende fandt Dronningen Pixie og gjorde hende til en af disciplene. Pixie med det lyserøde hår, der danser på tagene om natten.

  Gennem stormen af studenterfester kæmper Pixie for at kvæle fornuftige Emma, mens drama truer med at rive disciplene fra hinanden. Men pludselig slutter festerne, og stilheden skræmmer, mens Pixie på Instagram kan følge med i, hvordan ­disciplene ses uden hende. For hvem er Pixie uden disciplene? Hvem er Emma uden Pixie? Lever Pixie stadig?

  Pixie lever stadig er en ungdomsroman om studenter­tiden og det tomrum, der opstår efter gymnasiet. En vild og sårbar fortælling om at være sig selv – også uden sin vennegruppe.

  Shopping Cart