Opgangen

Af
Ryd

Anmeldelser


 • Hanne Brunhøj Thomsen

  Jeg var så heldig at vinde bogen: OPGANGEN af: NAUJA LYNGE📚en god bog som omhandler de problemer både grønlændere samt færinge oplever når de flytter til Danmark- en bog som givet “stof” til eftertanke! Der må gerne komme en efterfølger📚😀👍

 • Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

  Om forfatteren


  Nauja Lynge er en grønlandsk-dansk forfatter, foredragsholder og blogger for Jyllands-Posten. Nauja er sproguddannet fra Handelshøjskolen i Århus og har siden 2003 arbejdet med storytelling i relation til Grønland. I 2013 udgav hun debatbogen Rigsfællesskabet til Debat, i 2017 debuterede hun med sin første roman Ivalu’s Color, og i 2018 udkom hun med den selvbiografiske debatbog Jeg er Nauja – en grønlandsdanskers bekendelser. Nauja Lynge arbejder for at få rigsfællesskabet på den politiske dagsorden og på at tale mindretallets sag. Hun er næstformand i Hans Lynge Fonden og har tidligere været medlem af Institut for Menneskerettigheders Etnicitetsforum og formand for Foreningen Rigsfællesskabet. Foto: Hans Christian Jacobsen

  Beskrivelse


  Roman af Nauja Lynge

  Udk. 30. april 2021

  Elise er grønlænder, men skjuler det. Hun er altid iført makeup og stiletter – selv når hun går ned med skrald. Og hun er varsom med sit alkoholindtag og undgår at tale grønlandsk. Solveig er færing, men fortæller det ikke til folk. Hun bor alene, arbejder alene og siger, at hun kommer fra Kokkedal, når nogen spørger til hendes opvækst.

  Elise flytter ind i den opgang på Christianshavn, hvor Solveig er vicevært, og de to holder sig først fra hinanden. Men en dag sker der noget, der tvinger dem til at beslutte, om de fortsat vil leve livet på sidelinjen.

  Opgangen er en roman om de uligheder, som grønlændere og færinger oplever i Danmark. Den er en opsang til grønlandske og danske politikere og til den del af den danske befolkning, der stadig er med til at fastholde negative stereotyper.

  Opgangen
  1. udgave, 1. oplag
  Hæftet, 132 x 200 mm
  ISBN 9788794141390

  Udk. 30. april 2021
  340 sider / 299 kr.
  Redaktion: Camilla Christensen
  Omslag: Martine Lynge Lyngesen

  Du kunne også være interesseret i...

  Shopping Cart