Opgangen

(1 kundeanmeldelse)

DKK 299,00

Roman af Nauja Lynge

Udk. 30. april 2021

Elise er grønlænder, men skjuler det. Hun er altid iført makeup og stiletter – selv når hun går ned med skrald. Og hun er varsom med sit alkoholindtag og undgår at tale grønlandsk. Solveig er færing, men fortæller det ikke til folk. Hun bor alene, arbejder alene og siger, at hun kommer fra Kokkedal, når nogen spørger til hendes opvækst.

Elise flytter ind i den opgang på Christianshavn, hvor Solveig er vicevært, og de to holder sig først fra hinanden. Men en dag sker der noget, der tvinger dem til at beslutte, om de fortsat vil leve livet på sidelinjen.

Opgangen er en roman om de uligheder, som grønlændere og færinger oplever i Danmark. Den er en opsang til grønlandske og danske politikere og til den del af den danske befolkning, der stadig er med til at fastholde negative stereotyper.

Opgangen
1. udgave, 1. oplag
Hæftet, 132 x 200 mm
ISBN 9788794141390

Udk. 30. april 2021
340 sider / 299 kr.
Redaktion: Camilla Christensen
Omslag: Martine Lynge Lyngesen

Kategori:

Beskrivelse

Nauja Lynge_Opgangen

Foto: Hans Christian Jacobsen

Nauja Lynge er en grønlandsk-dansk forfatter, foredragsholder og blogger for Jyllands-Posten. Nauja er sproguddannet fra Handelshøjskolen i Århus og har siden 2003 arbejdet med storytelling i relation til Grønland. I 2013 udgav hun debatbogen Rigsfællesskabet til Debat, i 2017 debuterede hun med sin første roman Ivalu’s Color, og i 2018 udkom hun med den selvbiografiske debatbog Jeg er Nauja – en grønlandsdanskers bekendelser.

Nauja Lynge arbejder for at få rigsfællesskabet på den politiske dagsorden og på at tale mindretallets sag. Hun er næstformand i Hans Lynge Fonden og har tidligere været medlem af Institut for Menneskerettigheders Etnicitetsforum og formand for Foreningen Rigsfællesskabet.


Mens hun var i Danmark, havde hun overhørt en samtale mellem plejeforældrene. De havde læst en artikel om misbrug af børn på Færøerne. Solveig stod i døråbningen, da plejefaren læste højt: ”Man siger, at hvis en femtenårig ikke er blevet voldtaget af sin bedstefar, så er det, fordi hun kan løbe stærkt.” Solveig forlod rummet under plejeforældrenes skingre latteranfald.

(…)

”Hvorfor er du bange for kommunen?”
”Grønlændere skal svare på alt muligt, som andre ikke skal.”
”Hvad mener du?” spurgte Elise. ”Hvad spørger de om?”
”Om man er tørstig om morgenen, kan møde til tiden og ryger hash og sådan noget.”

— Nauja Lynge, Opgangen

1 anmeldelse af Opgangen

  1. Hanne Brunhøj Thomsen

    Jeg var så heldig at vinde bogen: OPGANGEN af: NAUJA LYNGE📚en god bog som omhandler de problemer både Grønlændere samt Færinge oplevet når de flytter til Danmark- en bog som givet “stof” til eftertanke! Der må gerne komme en efterfølger📚😀👍

Tilføj en anmeldelse af varen

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du kunne også være interesseret i...