Neja for alvor

DKK 249,00

Ungdomsroman af Vibeke Marx

Neja og hendes mor kan ikke længere bo i Hennys lejlighed. I stedet må Neja bo sammen med Hennys barnebarn, som hun slet ikke kan leve op til. Hun føler det, som om der ikke er plads til hende i verden, men så bliver hun forelsket!

Heller ikke det er dog uden problemer. Hvordan skal hun for eksempel få sagt til sin kæreste, at hun ikke har råd til at tage med ham til en camp i Sverige? Hvordan skulle han kunne forstå, at en togbillet er et problem, når hans egne forældre bare sætter penge ind på rejsekortet?

Kun når Neja maler, er hun fuldkommen lykkelig, men bagefter er virkeligheden endnu sværere at sluge – hvis det altså ikke var for Rina, der deler ud af både sin frækhed og sin evne til at overleve.

»Neja kryber ind under huden på sin læser – og omvendt. Læseren bliver ét med Neja […] en levende fortælling om en teenagers kamp for retten til egen eksistens. Sproget er, uden at blive pubertært, helt i øjenhøjde med målgruppen«
– Bognørden ❤️❤️❤️❤️

Neja for alvor
1. udgave, 1. oplag
Hæftet, 135 x 210 mm
ISBN 9788793758728

Udk. 28 september 2019
156 sider / 249 kr
Omslag: Karin Lindberg
Redaktion og sats: Rolf Skov Madsen

Kategori:

Beskrivelse

Vibeke Marx_Neja for alvor

Vibeke Marx, f. 1948, er uddannet fritidspædagog og debuterede i 1982 med Så længe du bor her. Siden har hun, foruden romaner og noveller, skrevet en lang række børne- og ungdomsbøger, fx: trilogien Mørkemøder, Bjerget brænder og Memory om livet og mystikken på et børnehjem, Speeder om en gruppe unges leg med døden og Maskerne om en bortførelse.


»Hun er både lykkelig, fordi det, hun så, var så smukt, og trist, fordi hun igen har ladet sig forsvinde ind i en verden, som ingen andre end hun selv forstår, det psykologen kalder, at hun flygter. Tilbage i atelieret går hun stille hen på sin plads og giver sig til at føre skitsen over på det store papir. Drengen er lige til venstre for hende, tæt på, mens resten af pladsen føles længere væk. Hun giver det hele en meget let og transparent baggrundsfarve og koncentrerer sig derefter om drengen, maler hans fængsel, ikke som en skarp firkant, kanterne er bløde, men uigennemtrængelige. Han kan godt gå et andet sted hen, men fængslet følger med. Hun ved nøjagtigt, hvordan han har det, tilsyneladende som andre og alligevel slet ikke.«

– Vibeke Marx, Neja for alvor

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “Neja for alvor”

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du kunne også være interesseret i...