Natskrig

DKK 259,00

Krimifortællinger af Rune Stefansson

Udk. 27. august 2020

En mand dør under et langt brusebad. En underbo aflives i Bilbao under corona-pandemien. En kvinde på Frederiksberg skriger hver nat. En ung mand får klemt halsen uden for Christiania. En professionel fodboldspiller findes dræbt i Roskilde. En erotisk affære ender tragisk ved Stillehavet i Peru. En bamse bortføres under et højskoleophold i Svendborg.

Rune Stefansson tager læseren med rundt i Danmark, Spanien og Sydamerika i denne samling af hæsblæsende, overraskende og saftige krimifortællinger, der blander virkelighed og fiktion.

Flere af de korte krimier er inspireret af Edgar Allan Poes små psykodramaer fra 1800-tallet. En anden fortælling sender hilsner til Sherlock Holmes’ eneste sag om matchfixing. Rune Stefansson låner ligeledes fra Fjodor Dostojevskijs Forbrydelse og straf – en krimi, hvor vi følger gerningsmanden før, under og efter forbrydelsen.

Natskrig
1. udgave, 1. oplag
Hæftet, 127 x 200 mm
ISBN 9788793938700

Udk. 27. august 2020
256 sider / 259 kr
Redaktion: Emilie Morgenfrue Eidelbus Larsen
Omslag: Karin Lindberg
Sats: Henrik Tjørnelund Brandt

Kategorier: ,

Beskrivelse

Rune Stefansson_Natskrig

Foto: Peter Kragballe

Rune Stefansson, f. 1971, er cand.mag. i litteraturvidenskab. På Byens Forlag har han udgivet fem romaner, senest Korsborg – en asakrimi (2019). Hans roste Marcelo Krankl-serie (2011-2016) består af fire bind: Blockbuster, Baby Rasta, Den sidste olie og Højt spil. Ud over at være forfatter er han journalist, redaktør og korrekturlæser på freelancebasis. Siden 2017 har han boet i Bilbao.


Flere af de korte krimier i Natskrig er tidligere blevet trykt i antologier fra Byens Forlag, og anmelderne har i den grad lagt mærke til Rune Stefanssons bidrag:

NATSKRIG

»Original og velkomponeret«
— Fyens Stiftstidende

SØLVI BLIXT

»Rå, underholdende og chokerende«
— Lokalavisen Frederiksberg

»En topfortælling på internationalt niveau«
— Horsens Folkeblad

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “Natskrig”

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du kunne også være interesseret i...