Fængsler

DKK 299,00

Roman af Ilja Wechselmann

Udk. 29. oktober 2020

Horst kigger ud gennem det højtsiddende, tilgitrede vindue. Han kan kun se pigtråden på toppen af fængselsmurene og spiret af et vagttårn i Flensborgs fængsel. Han har siddet her længe og har flere års afsoning foran sig. Han tænker på sit liv. Han vil forstå, hvorfor alting er gået galt.

Hvorfor overlod hans mor, Christa, ham til børnehjemmene? Hvorfor skulle han smides ud af sin plads som gartner hos Siegfried? Hvorfor ville Gisa ikke have ham – hvorfor afviste hun ham efter så mange års venskab? Var hans opvækst i børnehjemmene en livstidsdom? Tankerne brusede over inde i ham, indtil han en dag satte sig ned og skrev.

Fængsler er en roman om fire menneskers sammenfiltrede skæbner før, under og især efter Anden Verdenskrig. Alle er de fanget af både fortidens og samtidens voldsomme hændelser, og hver af dem må sande, at fortiden altid vil indhente én.

På et bagtæppe af tysk efterkrigstid, dens historie, kultur og levevilkår er Fængsler en roman om kærlighed, kaos og vanvid, der udfordrer grænsen mellem fakta og fiktion.


“Ilja Wechselmanns roman Fængsler spænder vidt i emner og byder på en yderst spændende, oplysende og ikke mindst udfordrende læseoplevelse.”
– Bogrummet.dk
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Fængsler
1. udgave, 1. oplag
ISBN 9788793938823
Udk. 29. oktober 2020
Hæftet, 137 x 215 mm
324 sider / 299 kr
Redaktion: Vilde Melchior Rødder
Omslag: Karin Lindberg

Kategori:

Beskrivelse

Ilja Wechselmann_Fængsler

Foto: Lone Riisager

Ilja Wechselmann er født i Stockholm i 1944 som barn af jødiske flygtninge og er cand.mag. fra Københavns Universitet i samfundsfag og historie. Dertil er han uddannet forskningsbibliotekar og har i flere år forsket og undervist ved danske, canadiske og tyske universiteter. Som slutstilling arbejdede han fem år som gymnasielærer ved Duborgskolen for det danske mindretal i Flensborg, inden han gik på pension. Han er for tiden bosat både i Sønderborg og i det hus i marsken, hvor materialet til denne bog er fundet.


Frankfurt 1963

Nede ved floden fandt vi ro på et konditori. Bestilte kaffe og tærte til begge. Det første Gisela sagde, var overraskende.
“Det er ikke underligt, at Frankfurt har Tysklands fineste dukkehusmuseum.”
“Hvad mener du? Det er da ikke ligefrem dukkehuse, vi lige er gået forbi?”
“Fordi byen var hovedstad i den amerikanske zone, ændrede bybilledet sig. Nu får byens indbyggere et tilbud om eller bliver tvunget til at blive amerikanske oven i hovedet. Du ved, at Frankfurt am Main er ved at få sit eget ’Mainhattan’? Det er den måde, amerikanske virksomheder koncentrerer magt, finanser og Geschäft på. Har du for eksempel nogensinde set en skyline i nogen tysk by? En by, hvor husene rager op over kirketårnene? En by hvor Business er mere højtragende end religion?
“Nej. Men hvad har det med et dukkehusmuseum at gøre?”
“Jo, for de klassiske, tyske bygninger bliver som dukkehuse til sammenligning. Afbildningen af de gamle, tyske, borgerlige værdier bliver forvist til et museum for dukker i gammeldags omgivelser. Du har måske aldrig set udstillingen?”

— Ilja Wechselmann, Fængsler

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “Fængsler”

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du kunne også være interesseret i...