Engang en by

Af
Ryd
,

Anmeldelser


 • Historie-online.dk

  … en ganske inciterende roman, der […] næsten læser sig selv …

 • Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

  Om forfatteren


  Martin Petersen, f. 1950, er læreruddannet, men har siden 1998 arbejdet som fuldtidsforfatter. Han debuterede i 1987 med en digtsamling og har siden især skrevet romaner for unge og voksne. Ungdomsromanerne Med ilden i ryggen og Exit Sugartown har modtaget priser i Danmark og Tyskland. Voksenromanerne har ofte historiske motiver, f.eks. Indtoget i Kautokeino (2004), Kongen der sendte paven en fugl (2008), Stenansigter (2014) og Amerikas lyksalighed (2019).

  Læs mere på forfatterens hjemmeside.

  Foto: Pia Sørensen

  Beskrivelse


  Hamburg brænder så kraftigt, at man helt oppe i Sønderjylland kan se himlen blive rød om natten. Vi er i 1943, og de engelske generaler prøver at forkorte krigen ved at smadre de tyske storbyer. Man går ofte efter civil­befolkningen. Hamburg bliver Tysklands Hiroshima, Dresden dets Nagasaki.

  20-årige Johanna bor i Hamburg med sin mor og lillebror, da angrebene sætter ind. Vi følger hendes og hendes families og naboers kamp for at overleve eksplosioner og ildstorme og senere hendes kamp for at få et ordentligt liv efter krigen.

  Bomberne rammer ikke kun de 36.000, der mister livet. Fornemmelsen af glødende luft og synet af ruiner og lig bliver ikke glemt af dem, der klarede sig ud af flammerne. De får psykiske og fysiske skader for altid. Hvordan lever man med det?

  Engang en by er en fortælling om, hvad krig kan gøre ved mennesker. Og hvad mennesker gør – for at forblive mennesker.

  Engang en by
  1. udgave, 1. oplag
  ISBN 9788794141987
  Udk. 14. september 2021

  212 sider / 259 kr.
  Hæftet, 137 x 210 mm
  Redaktion: Line Nielsen
  Omslag: Michelle Rivas

  Du kunne også være interesseret i...

  Shopping Cart