Det utilgivelige

(1 kundeanmeldelse)

DKK 259,00

Roman af Trine Lykke Loughran

Udk. 23. april 2021

– Hvor er Martha? skreg jeg.

Han satte sig op og greb fat i mine håndled, holdt dem stramt, indtil jeg ikke længere kunne mærke blodet cirkulere i mine hænder.

– Hvad mener du? sagde han og rejste sig.

– Hvad mener du! råbte han, og jeg så ham løbe ud i vandet; hurtige, voldsomme bevægelser.

Da deres fireårige datter Martha forsvinder, rammes Kaya og Frank af en sorg, der får deres ægteskab til at smuldre, for hvem bærer skylden?

Det utilgivelige er en roman, der handler om det mørkeste, der kan ramme et menneske, og de konsekvenser, det kan få.

Det utilgivelige
1. udgave, 1. oplag
Hæftet, 195 x 125 mm
ISBN 9788794141376
Udk. 23. april 2021
196 sider / 259 kr.
Redaktion: Caroline Konnerup
Omslag: Michelle Rivas

Kategori:

Beskrivelse

trine lykke loughran

Trine Lykke Loughran, f. 1978, er jurist og bor på Nørrebro i København.

Det utilgivelige er hendes debut som romanforfatter.

1 anmeldelse af Det utilgivelige

 1. krimiormen

  ”Det utilgivelige” er en spændingsroman skrevet af en debutant. Indholdet i bogen er noget nær det værste man kan forestille sig. Det mest forfærdelige et forældrepar kan blive udsat for og de efterfølgende konsekvenser, det har for et forældrepar.

  Kaya og Franks datter Martha fylder 4 år. De er sammen taget på et hotelophold ved vestkysten. En dag er de på stranden og Martha er pludselig væk. Kaya og Frank bliver bedt om at huske hvert eneste øjeblik af den dag, af hensyn til efterforskningen.

  I første omgang er der ingen af de andre på stranden, der kan huske Martha. Alle muligheder bliver afsøgt, men uden resultat. Hvem har skylden for det der skete? Som om det ikke er nok så mistænkes Kaya for at have skadet Martha.

  Udover sorgen over, at deres datter er væk, så må de nu kæmpe med omverdenens mistro. Da Kaya var gravid med Martha og de første måneder af Marthas liv, led Kaya af en voldsom fødselspsykose og fødselsdepression. En periode som påvirkede Kaya voldsomt og som var svær at se i øjnene.

  Kaya var bange for, at hun ville skade sit barn. Men Kaya blev indlagt og medicineret og efter nogle måneder var hun rask igen. Men var Kaya nu også helt rask? Det var en helt forfærdelig periode i Kaya og Franks liv. Nu må Kaya genopleve den periode igen.

  Citat fra bogen:

  ”Vi frygtede det begge, at journalisterne ville opsøge os, stille spørgsmål, vi ikke kunne eller ville svare på. Vi frygtede, at de ville udstille os, udstille mig igen. Gøre mig til et monster på forsiden af aviserne.”

  ”Det utilgivelige er en meget stærk og dyb spændingsroman. Man føler Kayas sindsstemning, helt inde i sjælen, der hvor følelserne gør rigtigt ondt. Hele bogen er Kayas tanker, følelser og sorg. Hendes angst for, om hun har gjort Martha ondt og om, hun var en god nok mor.

  Med tilbageblik til hendes værste sygdomsperiode. Nu er det Kaya der led af en fødselsdepression og psykose og ”Det utilgivelige” er helt klart, set fra Kayas side. Det er dybt, mørkt og helt ufatteligt svært.

  I ”Det utilgivelige” føler jeg lidt, at Frank kun er en biperson. Man kommer ikke rigtigt ind i hovedet og sjælen på Frank. Frank lider sikkert også, selvom fødselsdepressionen og psykosen ikke sidder i sjælen på Frank personligt, så må han da også blive voldsomt påvirket af situationen. Jeg har dog også forståelse for, at forfatteren er kvinde og dermed kan have vanskeligheder ved at sætte sig ind i mandens tanker og følelser.

  Kaya og Franks forhold har svært ved at komme hel igennem denne ufattelige sorg, ikke at vide hvad der er sket med deres barn. ”Det utilgivelige” er skrevet i et fint og flydende sprog. Det er bestemt en rigtig god, velskrevet og dyb debut.

  ”Det utilgivelige” får bestemt mine anbefalinger med på vejen, hvis du er til en anderledes psykologisk spændingsroman med dybde, gru og menneskets mørkeste sider og de konsekvenser det kan føre med sig.

  Vurdering: 4/6 Roser.

  Krimiormen.dk

Tilføj en anmeldelse af varen

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *