Amerikas lyksalighed

DKK 299,00

Historisk roman af Martin Petersen

Mennesker er til alle tider rejst ud for at komme væk fra undertrykkelse og fattigdom, sult og krig. For hundrede år siden udvandrede millioner fra Europa til Amerika. Blandt dem var tusindvis af danskere som opfyldt af håb tog den barske rejse over Atlanten. Men ’over there’ blev de mødt med mistænksomhed og fordomme inden portene til drømmenes Amerika åbnede sig. Hvis de åbnede sig.

AMERIKAS LYKSALIGHED er en fortælling om fattig­domsflygtningen Birgitte Jensen der fra en lille by nær Aarhus rejser til Amerika med 5-årige Bertel for at slutte sig til dreng­ens far, Carl. Denne er taget i forvejen for at bane vejen, men måske har han ikke gjort sit forarbejde grundigt nok …

Amerikas lyksalighed
1. udgave, 1. oplag
ISBN 9788793758421 

Udgivelse: 26-04-2019
299 kr / 256 sider
Redaktion: Jonas Knudsen
Omslagfotos: Lewis Hine

Kategori:

Beskrivelse

MARTIN PETERSEN, f. 1950, er lærer­uddannet, men har siden 1998 arbejdet som fuldtidsforfatter. Han debuterede i 1987 med digtsamlingen Gennemblæst og har siden skrevet især romaner for unge og voksne. Tre af hans ungdomsromaner, bl.a. Med ilden i ryggen og Exit Sugartown, har modtaget priser i Danmark og Tyskland. Voksenromanerne har som regel historiske motiver: Indtoget i Kautokeino (2004), Kongen der sendte paven en fugl (2008), Stenansigter (2014) og På Djævelens tilskyndelse (2016).


“Da de skridter ind i New York, åbner verden sig for hende. Hun kan gå ned ad den gade. Eller af den næste. Hun kan vende om. Hun kan sætte sig. Hun kan gå videre. Hun kaster et blik på Bertel. Han går der ved siden af hende, så kækt med sin lille sæk over skulderen. Det nye liv er ikke mere en drøm. Hun går på en amerikansk gade med brosten, hestepærer og mudder. Råb og gråd, latter og knirkende hjul. Overalt er der hestevogne, automobiler, hunde og mennesker. Handlende, kunder og børn. Enorme reklameskilte for cigaretter, mundharper, skjorter med kraver, jordnødder. Der er elektrisk lys i nogle af reklamerne. De to kufferter er tunge og er ved at trække armene af hende …”

(uddrag fra Amerikas lyksalighed)

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “Amerikas lyksalighed”

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du kunne også være interesseret i...