Åndssvage ozelot

(1 kundeanmeldelse)

DKK 299,00

Roman af Mikkel Stolt

En dag flytter en kat ind hos et midaldrende og barnløst ægtepar: den arbejdsløse gymnasielærer Claus og karrierefarmaceuten Mette. Hun er glad. Han er skeptisk. Men uden de selv er klar over det, skaber kattens tilstedeværelse store ændringer i Claus og Mettes liv og tvinger dem til at genoverveje meningen med tilværelsen.

Åndssvage ozelot er en humoristisk fortælling om det voksne kærlighedsliv og en historie for dem, der er ovre den første og anden ungdom.

1. udgave, 1. oplag
ISBN 9788793758506

Udgivelse: 20/06/2019
299 kr / 324 sider
Redaktion: Marie Solberg

Kategori:

Beskrivelse

Mikkel Stolt_Åndssvage ozelot

 

Foto: Preben Lorentzen

Mikkel Stolt, f. 1965, har siden 1994 lavet både DR-dokumentarer og en række ofte personlige dokumentar- og kortfilm i firmaet Fenris Film & Multimedia ApS, som han er medejer af. Bl.a. blev dokumentarfantasien i spillefilmslængde Min avatar og mig (2011) vist på tv og festivaler over hele verden. Sideløbende har han skrevet både faglitteratur, essays og fiktion. Hans romandebut var den delvist selvbiografiske Bacon i bagagen (2014).


Claus havde i løbet af sommeren brugt meget tid på at betragte katten, og selvom han godt vidste, at han i hvert fald ikke var en hundeperson, så havde han ikke vidst, at han vel nærmest var at regne for et kattemenneske. Man er vel ikke enten det ene eller det andet, tænkte han. Mette vidste jo godt, hvad hun var, og hun kunne godt finde på at drille Claus. ”Du er jo selv en kat, kære,” sagde hun, ”du kan godt lide at sidde og ligge varme steder, hvorfra du kan overskue området. Du er god til at gøre dig det behageligt.” Det var muligvis rigtigt, tænkte Claus, og selvom han vidste, at han primært var god til det, fordi det var absolut nødvendigt i forhold til alt det i livet, der ikke var behageligt, så accepterede han karakteristikken.

Uddrag fra Åndssvage ozelot

For højopløsningsbilleder se PR-sektionen

1 anmeldelse af Åndssvage ozelot

  1. Thomas Færgeman

    Jeg er lige blevet færdig med “Åndssvage Ozelot”, og jeg må sige, at jeg er imponeret. Claus og Mette folder sig mere og mere ud i romanen. Han fra en småirriterende, lidt for sarkastisk, selvcentreret og falleret skabsakademiker til et rigt facetteret, morsomt, uhøjtideligt, solidarisk og meget kærligt menneske. Hun fra en lille, kedelig frøken Perfekt til en tænksom, varm, smuk, fornuftig, sjov og frem for alt gavmild kvinde. Genkendelsen er stor for os midt i 50’erne og afslutningen er gåsehudsfremkaldende rørende. Fandeme godt gået!!!

Tilføj en anmeldelse af varen

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du kunne også være interesseret i...