Sofie Riis Endahl er nomineret til Politikens Litteraturpris 2021

11. januar 2022

Som en af de yngste nogensinde er Sofie Riis Endahl (f. 2000) nomineret til Politikens Litteraturpris 2021.

“Det er en helt vild drøm, der går i opfyldelse! Både for mig som forfatter, for mig som ung og for mig som queer, er det en kæmpe sejr, at Pixie lever stadig bliver taget seriøst og anerkendt på lige fod med store, danske titler. Det viser, at historier om unge og historier om minoriteter er lige vigtige både for målgruppen, men også for andre,” siger Sofie Riis Endahl.

Prisen uddeles i år for tiende gang. Dens formål er at “sætte spot på ny dansk litteraturs ypperligste værker”.

Sofie Riis Endahl er en ungdommens stemme i ny dansk litteratur. Hendes romaner kredser ofte om ungdomslivet i en digital verden med sociale medier i en central rolle. Hun er nomineret til prisen for sin roman Pixie lever stadig, der udkom på Byens Forlag 10. maj 2021. Bogen handler om studentersæsonen og den efterfølgende tomhed, når festerne er forbi, vennerne spredes for alle vinde, og en ny tilværelse uden for gymnasiets trygge rammer skal etableres. Temaerne er ungdomsliv, sociale medier, ensomhed, flydende seksualitet og venskab.

De andre nominerede er Josefine Klougart, Maria Hesselager, Rakel Haslund Gjerrild, Morten Pape, Søren Ulrik Thomsen og Emeli Bergman. Vinderen offentliggøres primo marts og modtager foruden hæderen 200.000 kr.

Sofie Riis Endahl foto af Johannes Rogaard Larsen
Indkøbskurv
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få 15 % rabat på dit næste køb i vores webshop. Vi sender dig ikke mere end én mail om måneden, og du får som abonnent nyheder, indblik og gode tilbud.