Skrivning skal være noget socialt

4. oktober 2022

De fleste virksomheder gemmer sig i traditionelle kontormiljøer, men Byens Forlag har redaktioner, der arbejder i egne bogcaféer. Her flyder gæster, redaktører og forfattere sammen. Og nu opfordrer forlaget til at komme og skrive side om side med en redaktør eller en forfatter.

 

Mangler du et sted at skrive i stilhed? Hvad enten du er i gang med en opgave, en bog eller en rapport. Så inviterer Byens Forlag dig til at besøge forlagets bogcaféer. For hvad er mere inspirerende end at arbejde side om side med en redaktør. Eller en forfatter.

Egentlig er du altid velkommen til at bruge forlagets bogcaféer, men for at skabe den rette stemning indfører Byens Forlag Shut Up & Write-torsdage, hvor man afsætter borde til dem, der vil skrive, og samtidig forsøger at skabe ekstra ro i caféerne.

– Vi har i over ti år haft et løbende eksperiment med, hvordan vi selv skaber en motiverende dagligdag. Derfor har vi ikke et kontor, men i stedet tre bogcaféer, hvor vores redaktører arbejder med bøger og serverer kaffe til gæsterne. Vores kunder roser stederne for at have et stille og kreativt miljø, og det er de rammer, vi nu skærper ved at lave stille torsdage med skrivning, siger Thomas Aagaard Skovmand, der driver Byens Forlag.

De fleste vil nok mene, at man skriver bedst hjemme eller ved at isolere sig i et sommerhus for at opnå den totale ro, men sådan oplever Byens Forlag det ikke.

– Selvfølgelig er det tit optimalt med skriveperioder, hvor man sidder mutters alene, men vi hører ofte fra forfattere og andre skrivende, at det er rart med et sted, hvor der er liv og aktivitet. Det kan give fremdrift i ens skrivning. Og hos os sidder vi jo selv og arbejder med ord, så måske er det ekstra motiverende hos os, siger Thomas Aagaard Skovmand.

Shut Up & Write
Er opfundet af shutupwrite.com, hvor man kan få lidt socialt ud af at sidde med andre og skrive. Ideen er vokset og sættes som regel i gang ved, at én på sociale medier efterlyser andre at skrive sammen med. Møde- og skrivestederne er ofte caféer. Man skriver i stilhed, men sidder sammen, så det bliver til en social begivenhed, hvor man kan trække inspiration og koncentration fra hinanden.

Hos Byens Forlag foregår eventet hver torsdag i forlagets tre caféer i København, Vejle og Århus.

Shut Up & Write
Indkøbskurv
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få 15 % rabat på dit næste køb i vores webshop. Vi sender dig ikke mere end én mail om måneden, og du får som abonnent nyheder, indblik og gode tilbud.