Mikkel Stolt (f. 1965) er filminstruktør og forfatter.

Som instruktør har han både lavet ”normale” dokumentarer (bl.a. til DR2 i 1998-2001) og en række personlige kort- og dokumentarfilm, der har bevæget sig mellem genrerne. Til de sidste har han brugt sit eget liv som brændstof og sin egen persona som en lettere karikeret figur.

Som forfatter romandebuterede Mikkel Stolt med autofaktionen ”Bacon i Bagagen” i 2015 og fulgte i 2019 op med både romanen ”Åndssvage Ozelot” (Byens Forlag) og den personlige musikguide ”Tom Waits og Mig” (forlaget politisk revy). Dertil et par noveller i antologier (bl.a. ”SKÆRM” på Byens Forlag”) samt artikler og essays gennem årene i Politiken, Berlingske Tidende, Euroman, Magasinet Helse og ikke mindst POV International, hvor han har været ’fast gæsteskribent’ siden marts 2021 og pr. 1/1 2022 er filmredaktør.

Medstifter og medejer af Fenris Film & Multimedia ApS (1993-2021). Bosat i Sønderby på Hornsherred med kone og kat (og en hest).

Læs mere på forfatterens egen hjemmeside, www.mikkelstolt.dk.

Foto: Preben Lorentzen

Bøger af Mikkel Stolt:

Åndssvage Ozelot af Mikkel Stolt
Indkøbskurv
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få 15 % rabat på dit næste køb i vores webshop. Vi sender dig ikke mere end én mail om måneden, og du får som abonnent nyheder, indblik og gode tilbud.